Visie

Uit nieuwsgierigheid stelde ik mijn steeds breder wordende visie bij en kwamen mijn interesses voor horeca en evenementen tot uiting, uiteindelijk ben ik in 2003 na mijn afgeronde opleiding bouwkunde en enige jaren praktijkervaring combinatiebedrijf TGEP begonnen in de bouw en evenementen branche. Vernieuwen, anders denken en schaalvergroting waren enkele triggers die mij stimuleerden om voortdurend te ontwikkelen op mijn eigen manier. Opvallen in een nieuwe digitale wereld werd een uitdaging die ik aanging op het gebied van verhuur in de evenementenbranche, met TommieRent.nl | Party en Events eerst in de particuliere sector die later grotendeels vervangen werd door de zakelijke markt in combinatie met de exploitatie van het Beekse ASTA Theater en Pintelierke Tapas-Brasserie & Zalencentrum Stein. Door mijn activiteiten te verbreden werd ik steeds vaker in de gelegenheid gesteld om onze opdrachtgevers totaalconcepten te kunnen bieden, vaak in combinatie met vaste partners maar grotendeels planmatig samengesteld en uitgevoerd door onze eigen teams binnen mijn bedrijvengroep welke zich had ontwikkeld tot vier aan elkaar gelieerde ondernemingen.

Vallen & Opstaan

Voordat de economie in 2008 een opdonder kreeg, investeerde ik fors in de ontwikkeling van mijn bedrijf TGEP; Tom Geuskens Evenementen Producties. Materieel, huisvesting en transport werden vernieuwd, volgens mijn toenmalige huisbankier met Blauwe leeuw kon één en ander zonder enige financiële onderbouwing makkelijk en verantwoord gefinancierd worden en zo geschiedde. De bouwsector kreeg de eerste klappen te verwerken waardoor ik de keuze maakte om de activiteiten binnen deze bedrijfstak te staken, evenementen werden immers volop georganiseerd en niet bestaande zorgen waren voor later. De leeuw in het beeldmerk van mijn toenmalige huisbankier kleurde inmiddels Oranje, de crisis kwam tot een dieptepunt en de woekerende bank haalde eruit wat er(niet)in zat. Door andere opvattingen en voorwaarden werd mijn financiële positie ter discussie gesteld en kon ik na vele slapeloze nachten, bijzondere hulp en MKB advies de val van mijn bedrijf breken.

In 2011 keerde het tij, met de overname en hervorming van een gemeenschapshuis tot Pintelierke Tapas-Brasserie & Zalencentrum Stein werd ik horecaondernemer. De economie herstelde en ik ontwikkelde mijn bedrijf verder door op basis van vraag en aanbod. Binnen mijn zalencentrum kreeg ik de beschikking over goed horecapersoneel, echter in de magere maanden bleek de orderportefeuille onvoldoende gevuld om deze mensen ook in de dalperiode aan mijn zaak te binden waardoor ik vervolgens het initiatief nam om TopBediening.nl; een uitzendbureau voor horecapersoneel op te richtten dat naast onze eigen horecazaken, ook personeel aan grote en kleine collega ondernemers leverden.

Schaalvergroting deed mij ertoe besluiten om met het Beekse ASTA Theater een tweede horecazaak te gaan exploiteren. Op verzoek van een overheidsinstelling realiseerde ik wederom één van mijn vele dromen. Met onze eigen technische facilitaire afdeling en horecateam werd deze schitterende locatie in korte tijd een succesformule in deze combinatie. De prognose voor de toekomst zag er goed uit en de winst nam fors toe. In deze periode ontwikkelde ik een plan om met behulp van touringcaronderneming TommieTours.nl onze gasten veilig naar huis te brengen na afloop van een evenement. Helaas bleek dit avontuur van korte duur doordat ik een deal maakte met een investeerder die uiteindelijk een andere visie had op mijn concept. Na de officiele openingshandelingen door twee aanwezige burgemeesters, verbrak de verkeerde volgorde van handelen onze samenwerking die desalniettemin een mooie ervaring opleverde.

Succes & Loslaten

Tijdens het groeiproces speelde mijn privéleven een steeds grotere rol. Samen met mijn partner Xaviera heb ik een belangrijke culturele invulling aan een traditioneel dorpsspektakel gegeven. In die periode leerde ik loslaten, iets waar ik in de voorafgaande jaren als ondernemer nooit over na had gedacht. Als harde werker op 'de vloer' plaatste ik mijzelf in een directiefunctie ondersteund door een managementteam, een ervaring die ik met veel passie en toewijding heb mogen vervullen. Hoe het voelt om aan het roer te staan van een grote, 'kleine' organisatie en mogen ervaren hoe leuk, uitdagend en moeilijk het is om een bedrijf van dergelijke omvang aan te sturen, ontdekte ik in die periode in optima forma.

Mede door ontwikkelingen zoals tekort aan horeca-vakmensen, veranderende mentaliteit en een onoplosbaar conflict met een verhurende partij, nam ik het besluit om alle onderdelen binnen mijn bedrijvengroep stap voor stap van de hand te doen, een kans die resulteerde in geluk en vrijheid. Nu sta ik als adviseur, verandermanager of interim met heel veel plezier tussen andermans gasten en/of klanten en met een klein team (zelfstandige) vakmensen zet ik de schouders onder een leuke onderneming welke ik met veel enthousiasme initiëer.

| 'Nieuwe ronde, nieuwe kansen'